Cum alegi jucariile pentru un copil de 2 ani

Cum alegi ce jucarii sunt potrivite pentru un copil de 2 ani? Acest articol oferă câteva idei pentru alegerea jucăriilor care vor crește odată cu copilul tău, îl vor provoca și îi vor hrăni abilitățile de gândire, abilitatile fizice, de limbaj și socio-emoționale.

Copiii mici  în jurul varstei de 2 ani sunt mici exploratori care învață in timp ce se joaca. Joaca îi oferă copilului dumneavoastră o oportunitate excelentă de a dezvolta și exersa noi abilități în propriul ritm, urmărindu-i interesele unice. Jocurile și jucăriile pe care copilul dumneavoastră le are la dispoziție îi pot influența dezvoltarea.

Deși poate părea că alegerea jucăriilor pentru copii mici ar trebui să fie ușoară, pe măsură ce intri astăzi într-un magazin de jucării, singurul lucru care este ușor este să te simți copleșit de multitudinea de oferte.

Există o gamă imensa de jucării care au fost dezvoltate pentru piața copiilor mici. Cum alegi care sunt potrivite pentru copilul tău? Cum poți spune care sunt de foarte bună calitate și care vor dura?

Ce va atrage interesul copilului dumneavoastră pentru mai mult de câteva zile sau săptămâni? Mai jos sunt câteva idei pentru a alege jucării și jocuri care vor crește odată cu copilul tău, îl vor provoca și îi vor hrăni dezvoltarea ( gândirii, fizice, de limbaj și abilitățile socio-emoționale).

Puzzle-uri și forme

La 2 ani copiii învață forme și potrivirea acestora, imbinarea pieselor în funcție de aceste forme sau de culori. Așadar ideea unor puzzleuri cu piese mare dar nu mai mult de 3-4 piese este una foarte bună.

Puzzle de potrivire, Animale din pădure, Djeco

Oski este un puzzle cu tema animale din pădure.O bază din pâslă imprimată, plăcută  la atingere, în formă de copac, cu detalii brodate și 5 animale din lemn de fixat prin încastrare.

 

Puzzle educativ magnetic, Vulpea în pădure, Tender Leaf

Jocul de stivuit magnetic Foxy are 8 piese magnetice din lemn formate din vulpe, rață și un copac din trei bucăți. Un prim puzzle minunat pentru copilul tău pentru a-și dezvolta abilitățile de potrivire și recunoaștere a formelor. Este jucăria ideală pentru introducerea copiilor in lumea puzzle-urilor.

Puzzle eductive tender leaf

Puzzle cu numere 1,2,3 Hai să numărăm!  Haba

Un puzzle pentru copii frumos desenat, ideal pentru copii gata să învețe numerele. Un joc de asociere a figurinelor cu numerele corespsunzătoare.

 

Jocuri de societate

Multi parinti se miră când aud de socuri de societate la această vârstă. Dar iată ca acestea există și specialiștii în jocuri si jucării și-au pus la treaba toată experiența și inscusința pentru a crea pentru cei mici primele jocuri de care acestia pot să se bucure dar să și învețe abilități noi.

Primul meu Joc – My first Orchard, Prima Livadă, Haba

Un joc ce a făcut istorie în ultimii 40 de ani, bucurând generații de copii. My first Orchard este un joc obligatoriu pentru cei mici.Este un joc ce îi introduce pe copii în minunata lume a jocurilor de societate, dar îi și învață lucruri noi precum, să astepte rândul să recunoască culorile si fructele, sa facă asocierea pieselor de acelasi fel.

Regulile sunt ajustate la vârsta lor, iar materialul pentru joc este special conceput pentru mâinile copiilor mici. Piesele frumos desenate și ușor de mânuit fiind realizate din lemn, de asemenea, foarte potrivite pentru jocul liber și încurajează  dezvoltarea abilităților motorii mai bune.

Joc Mica Cooperare, Djeco

Un joc de cooperare în care trebuie să duci toate animaluţele la adapost în iglu. Partenerii de joc invaţa sa se joace impreuna şi sa caştige conlucrând pentru acelaşi scop. Un joc e societate ideal de introdus pe cei mici in lumea jocuri de masă cu reguli și un dram de hazard.

Primul meu joc – Cursa micilor pinguini, Haba

Un joc din seria My Very First Game de la Haba.  O cursă distractivă intre micii pinguini de pe insula pe care locuiesc până la insula cu mâncare. Intrecerea are loc pe apa așa că pinguinii trebuie să sară pe pietre și bușteni.

Jucării și jocuri de motricitate și coordonare

La 2 ani copii încep să devină din ce în ce mai activi fizic. Vor să descopere spațiul din jur, camera lor dar si celelalte zone din casă. Pentru aceasta au nevoie de abilități precum motricitatea grosieră și fină dar și coordonarea ochi-mână. Există o serie întregă de jucării ce le pot antrena celor mici aceste abilități.

Joc magnetic de dexteritate cu bile, Stantierul, Haba

Sunt multe de făcut pe șantier. Excavatorul mișcă pământul, macaraua îl încarcă pe camion, care îl duce. Constructorii ar putea folosi cu siguranță o mână de ajutor. Folosind stiloul magnetic, copiii distribuie bilele colorate printre excavator, macara și camion. O joc magnetic frumos colorată ce asigura distracție alături de cârtiță și soricel!

Joc de motricitate, La fermă, Haba

Cu o grafică simplă și atractivă acest joc educativ îi va fascina pe cei mici fără să simtă că învață lucruri noi.  realizată din lemn de foarte bună calitate, jucăria îi ajută pe cei mici să asocieze culorile cu diferite activitati de la fermă.

Joc din lemn de fixare și stivuire, Inele Curcubeu, Haba

Un joc educativ din lemn cu inele și cilindri ce oferă copiilor multiple posibilități de sortare, fixare și stivuire după culori a unor inele multicolore pe o placă. Un joc simplu și creativ ce  dezvoltă abilitpțile motrice ale celor mici.

O jucărie ideală pentru copii ce abia învață culorile și formele.Conține 32 de piese din lemn cilidri și inele și o placă de fixare.

Fetita cce se joaca cu un joc educativ din lemn colorat

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

3,912CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles