Free Porn
1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet

Cum să stabiliți limite copilului pe tableta sau telefon

Un fapt îngrijorător este că majoritatea copiilor mici din ziua de azi petrec mai mult timp în fața unui fel de ecran, fie că este un computer, un joc video sau un televizor, decât petrec jucându-se afară, potrivit Kaiser Family Foundation. Dar nu era nevoie de o fundație internațională ca să ne confirme ceea ce vedem în fiecare zi.

Pentru cei mai mulți părinți, acest lucru sună la fel de sănătos ca un bol de bomboane după fiecare masă.

Noi, părinții de copii de 7-10 ani este prima generație de părinți care se confruntă cu creșterea copiilor într-o era digitală. Vremurile s-au schimbat de când TV era format din doar trei posturi emise dintr-un oraș mare din apropiere și trebuia să negociezi cu sora ta mai mică pentru a schimba canalul. În calitate de familii new-media, trebuie să ne confruntăm cu sute de canale prin cablu, jocuri video (atât bazate pe TV, cât și portabile) și mii de filme via internet.

Pentru a ne ajuta copiii să gestioneze acest tsunami mass-media, trebuie să stabilim limite și să ne asigurăm că ceea ce văd îi ajută mai degrabă decât să le dăuneze.

Păstrarea lucrurilor în echilibru

Cu toții suntem familiarizați cu Piramida alimentară, care ierarhizează grupurile de alimente, astfel încât să puteți spune dintr-o privire că multe legume, fructe și cereale integrale sunt bune pentru dvs., în timp ce grăsimile și dulciurile ar trebui să fie limitate. Subliniază varietatea și echilibrul în alimentația zilnică, un concept care poate fi împrumutat atunci când vine vorba de dieta media a copilului tău. Echilibrul este cheia.

Consumul media nu trebuie să fie o propunere de tot sau nimic pentru copilul tău. Dar trebuie să te uiți la imaginea generală a modului în care tu și familia ta folosiți media. Televiziunea, de exemplu, poate juca un rol cheie în a-i ajuta pe copiii mici să se relaxeze. Spectacolele familiare care sunt concepute pentru copii pot fi liniștitoare, iar faptul că sunt difuzate la aceeași oră în fiecare zi aduce predictibilitate vieții uneori agitate a unui copil.

O jumătate de oră de joacă cu ursulețul preferat, de exemplu, îl poate ajuta pe copilul tău de 3 ani să facă tranziția de la școală la ora de cină, în timp ce cinci ore consecutive de televizor sâmbăta cu greu îi vor aduce beneficii.

Faceți un inventar informal al modului în care copilul vostru își petrece timpul liber într-o zi și un weekend obișnuit. Asigurați-vă că includeți toate formele de media – computer, TV, jocuri video – precum și alte activități, cum ar fi jocul de simulare, citirea cărților, jocul în aer liber, realizarea de proiecte de artizanat, practicarea de sporturi organizate și așa mai departe.

Ca regulă generală, cu cât copilul este mai mic, cu atât trebuie să fie mai puțin timp petrecut pe ecran. De fapt, Academia Americană de Pediatrie recomandă copiilor sub 2 ani să nu se uite la televizor. Dacă copilul dumneavoastră de vârstă preșcolară consumă mai mult de patru ore de media pe zi, sunt necesare unele schimbări – ținând cont, de asemenea că, cu cât copilul este mai mic, cu atât acest număr ar trebui să fie mai mic.

De asemenea, este important să înțelegeți calitatea conținutului pe care copilul dumneavoastră îl vede. În mod clar, „grăsimile și zaharurile” dietei media a unui copil sunt orele de televiziune comercială, care poate induce oricui o transă insensibilă, asemănătoare unui zombi.

Și mai rău, reclamele de la majoritatea reclamelor TV, destinate copiilor, tind să fie pentru junk și fast-food, jucării și chiar mai mult media, cum ar fi jocurile video. Faceți tot posibilul pentru a reduce aceste minute sporind alte forme de joc activ.

Există un motiv întemeiat: potrivit Academiei Americane de Pediatrie, „vizionarea excesivă a televizorului a fost legată de obezitate și poate duce la scăderea rezultatelor școlare, imaginea de sine scăzută, agresivitate crescută și risc crescut de abuz de substanțe”. Fii atent la cantitatea și calitatea televizorului și a internetului. Prea mult conținut greșit poate fura minute prețioase din copilărie, timp care este mai bine petrecut întreținând un animal de companie sau stând afară cu prietenii, urmărind o pasăre care face un cuib sau jucându-se cu mingea.

Iată câteva modalități de a vă asigura că copilul dvs. vede conținut de calitate, se implică în jocuri interactive de calitate și beneficiază de avantajele tehnologiei:

Fă-ți propriile media.

Oferă-i copilului tău o cameră digitală ieftină și învață-l cum să o conecteze la televizor. Aceasta este o modalitate excelentă de a trece în revistă evenimente memorabile și poate fi o experiență lingvistică bogată pentru copiii foarte mici, deoarece numesc membrii familiei de la ultima lor petrecere de naștere, de exemplu.

Oferă opțiuni interesante non-tech

în viața copilului tău. În loc să încercați să eliminați mediile actuale din viața copilului dvs., continuați să-i îmbogățiți timpul de joacă cu alternative noi, concrete, interesante, astfel încât copilul dumneavoastră va dori să închidă televizorul.

Priviți și jucați-vă împreună cu copilul dvs

Din ce în ce mai multe spectacole destinate copiilor mici vin cu componente interactive sau de mișcare pentru ei. Luați copilul în brațe și priviți împreună; cânta cântece din emisiuni departe de televizor.

Fă-ți tema

Înțelegeți și utilizați sistemele de evaluare a filmelor, TV și jocuri video și citiți recenzii pentru a vă asigura că se va potrivi bine cu vârsta, abilitățile și interesele copilului dvs.

Televizorul si computerul departe de dormitor

Păstrați televizorul și computerul într-o zonă centrală a casei, cu trafic intens, în raza de vizibilitate, în zona de activitate de zi. Academia Americană de Pediatrie sugerează că părinții trebuie să țină televizoarele departe de dormitoarele copiilor. Mergând mai departe, un studiu al Institutului Național pentru Media și Familie a pus în legătură rezultatele scăzute ale elevilor la școală cu prezența televizoarelor în dormitoarele copiilor.

Orar de ecrane

Stabiliți ore consecvente „fără media”, în special la orele de masă. (Asta înseamnă că nu există jocuri sau telefoane mobile în timpul mesei).

Privește jocurile educaționale

Există o mulțime de jocuri de înaltă calitate care rulează pe console TV și pe diferite platforme portabile. Există un număr tot mai mare de jocuri adecvate vârstei care rulează pe Gameboys, Playstation și Nintendos pentru preșcolari, cu personaje precum Curious George, Dora și Care Bears.

Jocul online ca o recompensă – NU

Stabilirea timpului de joacă online, pe diverse dispozitive nu trebuie să vină ca o recompensă. Acest tip de comportament din partea părinților este nu doar dăunător ci și greșit. Acest mod de stabilire a accesului la telefon sau tabletă pe baza rezultatelor scolare sau comportamentului copilului crează dependeță, automatisme nocive și creează copilului o percepție eronată asupra tehnologiei ce va face parte din viața lui mai târziu.

Ca să o spunem pe românește acest mecanism este dresaj al copiilor pentru a face ce impun părinții.

Atunci când alegeți jocuri pentru cei mici, căutați-le pe cele care au roluri multiplayer și asigurați-vă că aveți cel puțin două controlere pentru ca experiența să devină una socială. Luați în considerare, de asemenea, numărul tot mai mare de titluri de jocuri care îi fac pe copii să se trezească și să se miște, cu pad-uri de dans, tobe, microfoane karaoke și camere cu senzor de mișcare. Totuși, rețineți că multe jocuri sunt prea dificile pentru copiii mai mici. Ei vor avea nevoie de ajutorul tău și ar putea chiar prefera să privească pur și simplu cum tu sau un frate mai mare joacă jocul.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

3,912CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles