Jocuri de societate pentru copii, scurt ghid

Există o mulțime de oferte pentru jocuri de societate pentru copii pe piață, atât online cât și în magazine fizice de specialitate. Alegerea unor jocuri de societate pentru copii devine astfel o decizie destul de grea și cu un consum de timp mare din partea părinților.

Vom încerca în acest articol să vă prezentăm câteva jocuri de societate ce au avut succes de-a lungul anilor sau au fost premiate de jurii internaționale de specialitate. În același timp ne vom concentra pe valoarea reală pe care aceste jocuri o aduc în dezvoltarea copiilor.

Acest ghid se concentrează pe jocuri pentru copiii de vârstă preșcolară și primară și unele care sunt distractive chiar și pentru adulți și pot fi jucate împreună cu copiii. Avem și mai multe recomandări de jocuri de societate adecvate copiilor în ghidurile noastre de cadouri pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 10 ani, pentru scolari și adolescenți.

Jocuri de societate pentru prescolari

Ne-am propus să vă prezentăm jocuri de societate pentru copii  pe care le-am încercat si ne-au placut. Aceste jocuride tip ”poarta de acces” sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani și prezintă conceptele de bază ale jocurilor de masă: capturarea unei piese, respectarea regulilor, logica secvențială și luarea deciziilor, rezolvarea unei probleme, utilizarea unui mecanism de joc (zaruri, cărți) și colectarea de jetoane sau premii.

First Orchard, Prima livada de la Haba

Este unul din jocurile noastre favorite pentru că și copiii îl îndragesc foarte mult. First Orchard este unul din puținele jocuri de societate ce este ușor de înțeles chiar și de copii de vârste mici, la 3-4 ani.

My first Orchard Haba, joc de societate pentru copiiJoc de societate clasic, Haba „Livadă”  în varianta pentru cei mici. Special creat pentru copii de 2 ani

Durata joc: 10 min

Numar de jucători: 1 -4

Vârsta recomandată: copii peste 2 ani

Abilități și aptitudini: jocul liber, recunoașterea culorilor și a formelor, învățarea regulilor

Cumpara

Rhino Hero – un joc de societate  de stivuit

Rhino Hero, este unul dintre cele mai bine cotate jocuri pentru copii de pe BoardGameGeek. Jocul nu necesită strategie în afară de îndemanare și coordonare, făcându-l accesibil copiilor de diferite vârste. Cardurile de acoperiș cu două fețe oferă atât moduri ușoare, cât și mod expert (cel din urmă necesitând să plasați cardurile de perete în configurații mai provocatoare, mai puțin stabile), iar recenziile de pe BoardGameGeek indică faptul că este distractiv și provocator și pentru copiii mai mari, de asemenea.

O versiune extinsă a acestui joc, Rhino Hero: Super Battle, adaugă trei noi supereroi și maimuțe-păianjen rele. Este unul dintre cele mai bine cotate jocuri pentru copii.

Rhino Heor joc de societate pentru copii

 • Vârstă:  copii peste 5 ani
 • Nr Jucători: 2 până la 5
 • Durata medie: 5 până la 15 minute
 • Dificultate: Ușor
 • Abilitați și aptitudini: motricitate fină, coordonare ochi-mână, concentrare

 

 

Cumpara

Dinosaur Escape, joc de societate de cooperare

Acesta este un joc pentru copii de la 4 ani. Patru ani este vârsta la care copiii pot cu adevărat să asculte, să înțeleagă și să urmeze cele mai simple instrucțiuni de joc. Jocul se bazează în mare măsură pe memorie și pe strategia de cooperare în echipă, dar timpul său de joc este suficient de scurt pentru a menține atenția copiilor pe toată durata. Ajută mult și faptul că, copiilor de 4 ani le plac dinozaurii.

Câștigător a patru premii, inclusiv Oppenheim Toy Portfolio Gold Seal și NAPPA Gold Award.

Dinosaur Escape , joc de societate pentru copii

 • Vârstă:  copii peste 4 ani
 • Nr Jucători: 2 până la 4
 • Durata medie: 10 până la 15 minute
 • Dificultate: Ușor
 • Abilități și aptitudini: cooperare, memorie, rezolvarea problemelor, urmarea instrucțiunilor

 

 

Cumpara

Karuba Junior  – o aventură în junglă

Cui nu îi plac aventurile cu comori? Un joc captivant pentru cei mici cu comori, pirați și  o aventură în juglă, rețeta perfectă pentru distracție. Apropierea corabiei piraților adaugă mult suspans jocului. De fiecare dată cărarea prin junglă se croiește altfel și astfel cei mici nu se vor plictisi niciodată. O aventură nouă îi așteaptă pe cei mici cu fiecare joc.

Karuba Junior Joc de societate pentru copii

 • Numar de jucatori: de la 1 la 4
 • Durata jocului : 10 min
 • Vârsta recomandată:  copii de la 4 la 8 ani
 • Abilități și aptitudini: anticipare, cooperare, socializare

 

 

Cumpara

Respirația Dragonului, un joc pentru copii si părinți

Respiratia Dragonului e un joc de societate pentru copii de peste 5 ani ce poate fi jucat de întreaga familie. Coloana de gheață e spectaculoasă și în definitiv cui nu îi plac diamantele și dragonii? E un joc grozav de socializare în familie sau cu prietenii.

Joc de societate pentru copii, Respiratia Dragonului

Vârsta recomandată: copii de la 5 la 99 de ani

Abilități și aptitudini: socializare, atenție, strategie

 

 

 

 

Cumpara

Bus Stop, O călătorie cu autobuzul

Un joc de societate educativ foarte îndrăgit de copii. Jocul îi învață foarte simplu  si distrsctiv pe copii nostiunile de adunare și scadere.  Este ideal pentru copii prescolari sau din clasa pregatitoare sau clasa I pentru a învața sau a aprofunda operatiile  matematice simple.

Joc educativ de societate Bus Stop, Orchard

Vârsta: copii între 4 și 8 ani

Număr de jucatori: 2-4 jucători

Abilități și aptitudini: dialog, socializare, adunare și scădere, numărare

 

 

 

Cumpara

Jocuri de societate pentru copii de la 8 la 12 ani

Copii peste 8 ani se presupune ca sunt familiarizati cu jocurile de societate, cu respectarea și urmarea intrucțiunilor, cu notiuni de baza de strategie. Jocurile de societate pentru aceasta vârstă sunt deja mai complexe, cu o durata de peste 45 min, in general si necesita o strategie pentru a aduce victoria jucătorilor.

Labyrinth, o cursă nebună spre comoară

Jocul de societate Labyrinth ascunde o mulțime de senzații și surprize uluitoare, comori, fantome și dragoni care pot apărea când pereții labirintului sunt împinși. Dar atenție, partenerii de joacă pot să îți dea peste cap toate calculele!

Scopul jocului de societate este să fi primul care ajunge la imaginea de pe cartea de sarcini. Dar, în timp ce încerci să o găsești, nu uita să împingi zidurile cu care poți bloca calea adversarilor!

Joc de societate, Labyrinth

 • Vârsta recomandată: copii de la 7 la 12 ani
 • Nr de jucători: 2-4
 • Abilități și aptitudini: gândire strategică, atenție

 

 

 

Cumpara

Catan – jocul colonizarii

Catan este pentru toti iubitorii de jocuri de societate, copii si adulti un joc foarte cunoscut si îndrăgit. Catan a fost inventat de Klaus Teuber şi este cel mai popular joc de societate al ultimilor 15 ani, atrăgând milioane de fani din întreaga lume.

Catan este insula pe care tu şi prietenii tăi aţi descoperit-o. Sunteţi primii locuitori. Sunt cons­truite aşezări, apoi drumuri. Materiile prime (re­sursele) ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru tine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe insulă – competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere începe. În final este clar – va ramâne doar un conducător al insulei CATAN.

Catan joc de societate

 • Vârsta recomandată: copii peste 10 ani
 • Nr de jucători: 3-4
 • Abilități și aptitudini: gândirea strategică, administrarea resurselor, socializare, negociere

 

 

 

Cumpara

Monopoly Classic Original

Probabil cel mai cunoscut joc de societate ce presupun administrarea de bunuri, proprietați, o simulare foarte reusită a unui business. Monopoly – este un joc de societate care te invata, prin joc, cum sa iti administrezi banii, un mod bun de a  face copiilor educatie financiară îi timp ce petreceți câteva ore plăcute în familie sau cu prietenii.

Joc de societate Monopoly, original

 • Vârsta recomandată: copii  dela 8 la 99 de ani
 • Numar de jucători: 2-4
 • Abilități și aptitudini: gândire strategică, administrarea resurselor

 

 

 

 

Cumpara

Carcassonne, alege ce să devii

Carcassone este un joc de societate pentru copii dar si pentru adulti in care alegi să devii cavaler, talhar sau calugar construindu-ți propriul regat. Un joc de strategie pentru copii peste 8 ani pana la 99 de ani.

 • Vârsta recomandată: de la 8 la 99 de ani
 • Număr de jucători: 2-5
 • Abilități și aptitudini: gândire strategică, administrarea resurselor

 

 

 

Cumpara

Concluzii

Acesta este, dupa cum ii spune si numele articolului un scurt ghid pentru a cumpara jocuri de societate pentru copii. Exista o multime de jocuri de societate, unele premiate si foarte indragite ce se vand de peste 50-60 de ani, altele care abia acum isi fac locul pe piata. Unele jocuri de socitatea au o valoare reala educationala si sunt indragite de copii, altele nu au reusit sa convinga publicul

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

3,912CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles