Free Porn
1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet

Jocuri video online, avantaje și dezavantaje pentru copii

Jocurile video online sau offline au devenit un element de bază în cultura noastră modernă, bazată pe tehnologie. În timp ce copiii au fost înnebuniți după acestea de zeci de ani, introducerea smartphone-urilor și a sistemelor de jocuri mobile i-a împins pe noi culmi.

Deseori bazate pe fantezie, jocurile video reflectă, de asemenea, atât istoria, cât și evenimentele actuale. Dar dacă este un lucru bun sau rău este de analizat. Chiar dacă jocurile video sunt un nume cunoscut astăzi, ele s-au născut în laboratoarele de cercetare ale oamenilor de știință.

Avantaje și dezavantaje ale jocurilor video online

Totul a început în 1952 când profesorul britanic A.S. Douglas a creat OXO, mai bine cunoscut sub numele de tic-tac-toe la Universitatea din Cambridge. După aceea a apărut Războiul Spațial!, în 1962, care a fost primul joc video care putea fi jucat pe mai multe computere.

În 1972, Atari a introdus Pong, primul joc video arcade comercial cu adevărat de succes. De atunci, jocurile video au evoluat de la sisteme arcade la console de acasă, console portabile și dispozitive mobile. Astăzi, jocurile video constituie o industrie globală masivă de 100 de miliarde de dolari. Bineînțeles că internetul a accelerat acest proces de dezvoltare la niveluri ce acum 25 de ani erau de neconceput.

Jocurile video sunt adesea în fruntea tehnologiei informatice și au făcut parte din cultura noastră din ultimele decenii. Dar să recunoaștem, au partea lor de argumente pro și contra. Să aruncăm o privire în continuare la avantajele și dezavantajele jocurilor video online.

Avantajele jocurilor video

Chiar dacă jocurile video sunt demonizate de majoritatea non-jucătorilor și specialiștilor, mulți oameni de știință și psihologi constată că jocurile video pot avea multe beneficii. Unele dintre aceste avantaje pentru copiile vom detalia în continuare.

Vedere îmbunătățită

Studiile recente sugerează că jucătorii de jocuri video pot obține un beneficiu neașteptat de pe urma acestora;  o vedere mai bună. S-a demonstrat că sporesc capacitatea jucătorilor de a distinge diferențele subtile de nuanțe de gri.

Ele pot ajuta, de asemenea, jucătorii să-și crească capacitatea de a detecta vizual direcția de mișcare. S-a constatat că jucătorii au observat ținte pe un ecran aglomerat în 80% din timp, în timp ce utilizatorii care nu erau jucători  constanți au reușit acest lucru doar în 30% din timp.

Jocurile online sunt un stimulator al creierului

Jocurile video au un impact direct asupra regiunilor creierului responsabile de memorie, orientare spațială, organizare a informației și abilități motorii fine. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, importanța jocului tinde să crească.

Jocurile online ar putea îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor; comparativ cu non-jucătorii, jucătorii care petrec zilnic timp cu jocuri cu ritm rapid pot reacționa la întrebări sau situații cu până la 25% mai rapid.

Abilități practice îmbunătățite

Jocurile video implică asumarea de riscuri și capacitatea de a elabora strategii. Învață răbdarea, perseverența și judecata corectă. De asemenea, îi ajută pe oameni să-și găsească prieteni noi și conexiuni sociale. În plus, jucătorii devin mai buni la analiza critică și învață să se concentreze asupra sarcinilor practice până la finalizare misiunii pe care o au. Aceste abilități îi ajută pe adulți dar mai ales pe copii să facă față unor provocări reale.

Pot ajuta să treci peste anxietate și depresie

S-a descoperit că oamenii sunt mai încrezători, energici și pozitivi emoțional atunci când joacă jocuri video, ceea ce este exact opusul a ceea ce provoacă depresia. Bineînțeles aceste efecte țin de persoană, de psihicul acesteia de contextul în care se află și de experiențele proprii legate de anxietate și depresie.

Persoanele care se simt deprimate sunt lipsite de energie fizică, le este greu să îndeplinească sarcinile zilnice și sunt în general pesimiste. Astfel, jocul poate reduce riscurile de depresie, poate ajuta la artrita și chiar poate fi o opțiune terapeutică pentru afazie.

Analgezic

Potrivit unui studiu al Societății Americane de Durere, jocurile video și, mai precis, cele 3D, ar putea ajuta la reducerea răspunsului creierului la durerea fizică.

Jocul unui joc video care atrage atenția poate distrage atenția de la o activitate dureroasă și îi poate ajuta cu dureri cronice, în special pe copii.

Dezavantajele jocurilor video

Jocurile video ne pot învăța abilități de gândire la nivel înalt, dar prea mult timp în fața ecranelor nu poate aduce nimic bun. Unele consecințe ale jocurilor video online le vom analiza mai jos.

Dependența

Jocurile video mai ales jocurile online sunt concepute pentru a crea dependență, așa că este esențial să aveți un anumit control de sine. În special persoanele cu control slab al impulsurilor sau care se potrivesc cu greu sunt cele mai vulnerabile la dependența de jocuri. Astfel copiii sunt cei mai expuși la acest gen de dependeță, aceștia ne având format un model de control și autocenzură când vine vorba de  jocuri online

Ar putea fi din cauză că majoritatea jucătorilor tind să joace jocuri online pentru a umple golul pe care problemele din lumea reală îl lasă în urmă. Este mai bine să fiți atent la această formă de dependență pentru că în cele din urmă s-ar putea să ajungă să lase urme adânci în pshicul copiilor pe termen lung.

Surogat social

Jocurile video acționează adesea ca un înlocuitor pentru interacțiunile sociale din viața reală. Copiii care se trezesc jucând ore și ore jocuri video s-ar putea trezi că pierd legătura cu prietenii ajungând să fie izolați social, anxioși, retrași.

Specialiștii susțin totuși că, cu jocurile online, se pot petrece  ore întregi cu ușurință cu prietenii și familiile fără a pleca niciodată de acasă, dar acest tip de întâlnire virtuală nu înlocuiește interacțiunea reală față în față.

Obezitate

Una din cauzele principale ale obezității este lipsa de activitate, sedentarismul. Jocurile video online presupun ore în șir în poziții statice ce nu ajută absolut de loc organismul unui copil să se dezvolte.

Dacă mai adăugăm la acest sedentarism și consumul de ”junk food” rețeta dezastrului este garantată.

Mai mult decât atât , jocurile video online timp îndelungat duc la o lipsă de somn sau la un somnd e slabă calitate, o altă cauză a obezității. Lipsa de somn duce la lipsă de enrgie pe timpul zile ce este de obicei compensată de copii cu consumul de alimente cu conținut ridicat de zahăr.

Jocurile online sursă de stres

Dependența de jocuri video ar putea duce și la niveluri de stres psihologic. Jucătorii pot suferi de o stimă de sine scăzută, pot avea anxietăți sociale sau chiar pot suferi de depresie.

Jocurile excesive pot inspira, de asemenea, sentimente de vinovăție și rușine. Este posibil ca jocurile necontrolate să intensifice semnele și simptomele altor tulburări mintale.

Rezultate slabe în procesul de învățare

Deși jocurile video pot îmbunătăți procesul de luare a deciziilor gândirii strategice, ele le pot și deteriora dacă sunt consumate în exces.

Elevii care își folosesc timpul liber pentru a juca jocuri video se pot lupta să țină pasul cu școala. Majoritatea jucătorilor au tendița să amâne studiul sau pur și simplu ignoră un termen limită doar pentru a juca jocul lor preferat.

Violență

Adesea, copiii care joacă jocuri video violente prezintă o lipsă de autocontrol și o creștere a excitării emoționale. În timp ce jocurile video violente ar putea avea efecte diferite asupra persoanelor, toate sunt îngrijorătoare. Așadar, este mai bine să alegi tu jocurile pe care le simți potrivite atât pentru copiii tăi și să controlezi îndeaproape ce jocuri joacă cei mici.

Lipsa de răbdare

În cazul copiilor de vârste mici 3-6 ani, jocurile online au un efect ce se vede destul de de s și în viața reală.  Jocurile sunt create să ofere rapid și fără prea mare efort recompense prentru aproape orice acțiune o întreprinde jucătorul. Astfel copii se așteaptă ca și în viața reală lucrurile să se întâmple la fel. Ei își pierd atenția și focusul în timpul unor activități practice dar cu rezultate în timp – de exemplu activitățile școlare.

Concluzii

Jocurile video fie că sunt online sau nu, au câteva avantaje atunci când copii sunt expusi cu moderație, după un program iar aceasta nu este activitatea lor principală. Ca orice activitatea, jocurile video în exces crează probleme grave copiilor, atât fizice, dar mai ales psiho-emoționale. Implicare părinților în gestionarea timpul de joacă în fața ecranelor și participarea activă alături de copii sunt soluțiile ce le mai bune pentru ai feri pe cei mici de pericolele jocurilor video online.

Surse:

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

3,912CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles